کد خبر : 67324 ۱ آبان ۱۴۰۱ ساعت [ ۸:۵۴ ]
وجود صنایع آلاینده در مبارکه و عوارضی که برای رفع آلایندگی پرداخت نشده است
وجود صنایع مزاحم و آلاینده در شهرستان مبارکه یکی از معضلات زیست محیطی این شهرستان است و از ۱۷ دی ماه سال گذشته با ابلاغ قانون جدید مالیات بر ارزش افزوده، شهرداری مبارکه نتوانسته عوارض آلایندگی از صنایع اخذ کند.
به گزارش پایگاه خبری سیمای استان و به نقل از فارس ، انتشار انواع آلایندههای مخرب محیطزیست و مضر سلامت، حقیقتی غیر قابل انکار است که با تولید روز افزون این آلایندهها در کشورهای در حال توسعه بیشتر مشهود است. سوخت مصرفی نامناسب، عدم مدیریت مواد زائد ناشی از فرآیندها و عدم بکارگیری کنترلهای مهندسی باعث افزایش ورود این انتشارات به محیط میشود.
توجه نکردن به الزامات زیستمحیطی، اثرات سلامتی و اقتصادی ناشی از انتشارات تبعات زیادی به دنبال دارد که قرار گرفتن این صنایع در لیست صنایع آلاینده یکی از این پیامدها بوده و مطابق قوانین کشور و الزامات ملی باید چنین صنایعی پاسخگو بوده و هزینهای را به عنوان جریمه پرداخت کنند.
وجود صنایع مزاحم و آلاینده در شهرستان مبارکه یکی از معضلات زیست محیطی این شهرستان است. فعالیتهای صنعتی به عنوان اصلیترین عامل تخریب احتمالی محیط زیست، اثرات چشمگیری در منطقه بر جای میگذارد؛ البته باید متذکر شد که واحدهای صنعتی در مبارکه تاکنون برای رفع آلایندگی واحد صنعتی خود تلاشهای زیادی انجام دادهاند و این تلاشها همچنان ادامه دارد.
صنایع برای ارتقای فضای سبز خود دچار مشکل کم آبی هستند
مهدی انصاری، رئیس اداره حفاظت محیطزیست شهرستان مبارکه در گفتوگو با خبرنگار فارس در مبارکه، اظهار کرد: برای کنترل آلودگی در شهرستان مبارکه با وجود کمبودهای زیاد، تلاشهای فراوانی انجام شد که شاهد کاهش آلایندگی در صنایع نسبت به قبل بودهایم.
وی با بیان اینکه در صنایع آلاینده گشت و کنترلهایی از سمت اداره کل محیطزیست اصفهان و محیط زیست مبارکه انجام میشود، گفت: اگر واحدی مشکل یا آلایندگی داشته باشد، اخطار دریافت میکند و اگر این اخطارها تکرار شود در فهرست صنایع آلاینده قرار میگیرد.
انصاری گفت: اگر مجدد چنین صنایع متخلفی بعد از قرار گرفتن در لیست صنایع آلاینده اقدامی نکنند، از طریق دادگاه پرونده آنها بررسی میشود.
رئیس اداره حفاظت محیطزیست شهرستان مبارکه با بیان اینکه صنایع غیر از گشت و کنترلهایی که از سمت محیطزیست انجام میشود موظف به انجام اقدامات دیگری هستند، خاطرنشان کرد: بعضی از صنایع موظف هستند که خوداظهاری و گزارش خود را برای ما ارسال کنند و اگر در این زمینه کوتاهی شود، اقدامات لازم را انجام میدهیم.
وی با اشاره به فضای سبز واحدهای صنعتی در شهرستان مبارکه، بیان کرد: هر واحد صنعتی که در شهرستان مبارکه داریم فضای سبز متفاوتی دارد، مثلاً کارخانه سیمان سپاهان بین ۱۰ تا ۲۵ درصد قانونی است که فضای سبز داشته باشد و این مورد را رعایت کرده ولی صنایع ما اکنون با مشکل کم آبی مواجه هستند و به واحدهای صنعتی تأکید میکنیم از گیاهانی استفاده کنند که نیاز زیادی به آبیاری نداشته باشد.
انصاری با اشاره به تخلفات واحدهای شهرک صنعتی مبارکه، افزود: شهرکهای صنعتی، خود واحدی جدا هستند و بعضی واحدها تخلفات جزئی انجام میدهند که با اخطار روبرو میشوند اما بعضی دیگر تخلفات طولانی مدت انجام میدهند و آنها را جزو صنایع آلاینده قرار میدهیم و تاکنون ۱۲ واحد صنعتی در شهرستان مبارکه جزو صنایع آلاینده هستند.
سرانه فضای سبز در شهر مبارکه بالاتر از میانگین کشوری است
مهدی احمدی، شهردار مبارکه در گفتوگو با خبرنگار فارس در مبارکه در خصوص عوارض آلایندگی اخذ شده از صنایع، گفت: از ۱۷ دی ماه سال گذشته قانون جدید مالیات بر ارزش افزوده ابلاغ شد و طبق این قانون جدید هیچ کدام از شهرداریها نتوانستند عوارض آلایندگی از صنایع بگیرند.
وی با بیان اینکه شهرداری مبارکه از دی ماه سال گذشته تاکنون عوارض آلایندگی دریافت نکرده، بیان کرد: در تمام ادوار گذشته شهرداری مبارکه، عوارض آلایندگی اخذ شده صرف نگهداری فضای سبز شده است.
احمدی با اشاره به سرانه فضای سبز در شهر مبارکه خاطرنشان کرد: سرانه فضای سبز در شهرستان مبارکه با وجود قرار گرفتن در جوار صنایع آلاینده، حدود ۴۴ متر مربع برای هر نفر است که از حد نرمال خود بالاتر است.
واحد های شیمیایی تحت نظارت اداره حفاظت محیط زیست فعالیت میکنند
محمد فتحی، رئیس هیأت مدیره شهرک صنعتی مبارکه در گفتوگو با خبرنگار فارس در مبارکه در خصوص کاهش آلایندگیهای صنایع واقع در شهرک صنعتی مبارکه، گفت: این شهرک دارای واحدهای تولیدی شیمیایی یا ذوب با رتبه بالای خطرات زیستمحیطی نیست و اندک واحدهای مربوطه نیز تحت کنترل و نظارت سازمان محیطزیست شهرستان مبارکه و با دستورالعمل رعایت ضوابط زیستمحیطی فعالیت میکنند.
وی با اشاره به مشکلات پساب شهرک صنعتی مبارکه در سالهای گذشته، گفت: پساب این شهرک در سال ۱۳۹۹ و ۱۴۰۰ دارای سختی ۱۲ تا ۱۴ هزار بود که با اقدامات اصلاحی در سال ۱۴۰۱ این سختی به زیر ۳ هزار کاهش پیدا کرده است که چنین مسألهای عنصر بسیار مهمی در کاهش مشکلات زیستمحیطی است.
فتحی با اشاره به پروژه توسعه تصفیه خانه شهرک صنعتی مبارکه، عنوان کرد: فاز دوم پروژه توسعه تصفیه خانه این شهرک از ظرفیت یک هزار متر مکعب به ۲ هزار متر مکعب و با هزینهای بالغ بر ۳۰۰ میلیارد ریال در حال اجرا است.
رئیس هیأت مدیره شهرک صنعتی مبارکه ادامه داد: هدف از انجام این پروژه، تصفیه فاضلاب بهداشتی و صنعتی و جلوگیری از هدر رفت فاضلاب و استفاده از پساب آن در مصارف صنعتی و فضای سبز شهرک صنعتی است.
وی اضافه کرد: در حال حاضر شهرک صنعتی مبارکه با ۲۴ کیلومتر شبکه جمعآوری فاضلاب، دارای ۵۶۰ شرکت است که از این تعداد ۲۷۰ واحد آن به شبکه جمعآوری فاضلاب شهرک صنعتی متصل است که مدول یک تصفیهخانه با فرآیند بیولوژیکی، شامل ۲ متعادلساز، ۲ واحد بیهوازی، ۲ واحد هوادهی گسترده و قسمت استحصال دارای سیستم DAF است.
با توجه به صحبت های مسؤولان شهرستان مبارکه در خصوص آلایندگی شهرستان و کارهایی که درخصوص توسعه فضای سبز شهری انجام شده است به این نتیجه میرسیم که با وضعیت فعلی که صنایع هم جوار شهرستان مبارکه در بحث آلایندگی دارند، بیدلیل نیست که اصفهان یکی از آلودهترین استانهای کشور نیست.
بی شک خواسته همه اهالی شهرستان مبارکه نگاه ویژه مسؤولان به حل هر چه زودتر مشکلات آلودگی شهرستان و جاده هایی که بر اثر تردد وسایل نقلیه صنایع تخریب شدهاند تا شهرستان مبارکه از وضعیت ناخوشایند کنونی رهایی یابد.
مطالب مرتبط
ارسال دیدگاه