کد خبر : 55204 ۵ تیر ۱۳۹۸ ساعت [ ۱۷:۵۱ ]
Print This Post Print This Post ذخیره فایل ارسال به دوستان

دبیر اجرایی نظام صنفی کشاورزان استان اصفهان:

زمان دقیق رهاسازی آب برای کشت بهاره کشاورزان اصفهانی مشخص نیست

دبیر اجرایی نظام صنفی کشاورزان اصفهان گفت: زمان رهایی آب زاینده رود برای کشت بهاره به شکل دقیق مشخص نیست و پس از برگزاری جلسه شورای هماهنگی حوضه آبریز زاینده رود اعلام می شود.

به گزارش پایگاه خبری سیمای استان و به نقل از مهر ، اسفندیار امینی با بیان اینکه بارش‌های بهاره امسال در نیم قرن اخیر بی سابقه بوده است، اظهار داشت: در جلسه شورای هماهنگی حوضه آبریز زاینده رود و بر اساس درخواست صنف کشاورزی حق آبه کشت بهاره محقق شد، با توجه به اینکه حداقل ۴۵۰ میلیون متر مکعب آب باید در پایان دوره برای کشت پاییزه در مخزن سد باقی بماند حدود ۳۵۰ میلیون متر مکعب برای کشت صیفی جات و باغات برای کشاورزان غرب و شرق اصفهان رهاسازی می‌شود.

وی افزود: زمان دقیق رهاسازی آب مورد نیاز کشت بهاره پس از بازدید از مناطقT شتاب بخشی به طرح ساماندهی بستر و حریم رودخانه و با تشکیل جلسه کمیته ۱۵ نفره صنف کشاورزی حوضه زاینده رود، مسئولان شرکت آب منطقه‌ای و سازمان جهاد کشاورزی اصفهان اعلام خواهد شد.

دبیر اجرایی نظام صنفی کشاورزان استان اصفهان با بیان اینکه فلات مرکزی ایران همواره درگیر خشکسالی بوده است، بیان داشت: بارندگی‌های مطلوب امسال به منزله ترسالی نیست و تمام شهرهای اطراف حوضه زاینده رود باید در بخش‌های شرب، صنعت و کشاورزی بهینه سازی در مصرف آب و صرفه‌جویی را در اولویت قرار دهند.

امینی با اشاره به اینکه می‌توان در مصارف صنعت آب را با پساب جایگزین کرد و با ساماندهی چاه‌های غیرمجاز آب مورد نیاز بخش کشاورزی را تأمین کرد، ابراز داشت: با توجه به بارندگی‌های مطلوب بهار امسال حق آبه محیط زیستی تالاب گاوخونی محقق نشد، بخشی از تالاب که در تلفیق با کشاورزی است مرطوب است و حق آبه محیط زیست تالاب گاوخونی در اثر خطاهای مدیریتی به محل‌های دیگر تخصیص داده شده است.

وی اضافه کرد: صرفه‌جویی در بخش کشاورزی از طریق کانال کشی‌های سیمانی و آبیاری نوین موجب کاهش حجم تبخیر آب شده و مقدار محصول برداشتی هم افزایش پیدا کرده است.

اهمیت کشت بهاره برای کشاورزان

دبیر اجرایی نظام صنفی کشاورزان استان اصفهان با اشاره به اهمیت کشت بهاره برای کشاورزان تصریح کرد: کشاورزی همانند غذایی است که آدمی می‌خورد. چنانچه در یک ماه یک نوع غذا خورده شود با بیماری همراه می‌شود؛ اگر هر سال در زمین کشاورزی گندم کاشته شود موجب افزایش آفات و علف‌های هرز خواهد شد و متأسفانه این اتفاق هم افتاده است.

امینی گفت: ما ناگزیر به کشت بهاره و زمستانه و کشت‌های سرمادوست و گرمادوست هستیم تا زمین محصول دهی مطلوبی داشته باشد، از سوی دیگر غله سودآوری برای کشاورز ندارد، در این سال‌ها بسیاری از اراضی کشاورزی در راستای توسعه باغ‌ها و اشجار پیش رفته است که اگر در تابستان آب به این زمین‌ها نرسد دچار خشکی می‌شود.

ارسال دیدگاه

عکس روز